יוקרה באזור השפלה

הבית עצמו נבנה על מגרש ארוך וגדול בשטח של 750 מ"ר והיה מוקף בעצי איקליפטוס ותיקים, אך הסיבה המרכזית לבחירתו הייתה הגינה הציבורית הצמודה אליו. בני הזוג הדגישו כי הם מעוניינים ליצור תחושת חיבור לגינה הציבורית ולכן בניגוד למקובל כיום בבתים פרטיים, הם לא מעוניינים לבנות חומה או להסתיר את החלונות.

מכיוון שממדיו של הבית (600 מ"ר) גדולים בכל מקרה, ניסינו להצניע זאת בעזרת קומה עליונה קצרה יותר, של 21 מ"ר בלבד. בנוסף יצרנו חזית מטויחת בלבן, שמוסתרת מהרחוב בעזרת סרגלים מאלומיניום לבן. אל דלת הכניסה, שגובהה 3.25 מטרים, מובילות מדרגות מאבן בזלת אפורה, המוסיפות תחכום ומסתורין למראה הבית.

בני הזוג ביקשו לתכנן את יחידת ההורים בקומת הכניסה ובנפרד מחדרי הילדים. לפיכך, הבית עוצב בצורת האות ר', כשבצידה החיצוני בריכה מלבנית צרה וארוכה. יחידת הורים מוקמה בצלע הקצרה, כשהסלון מוקם בצלע הארוכה יחד עם המטבח ופינת האוכל. בקומה העליונה מוקמו מרבית חדרי הילדים, 4 סוויטות, חדר שירות ושני מרפסות ענק. במרתף נבנה חדר קולנוע, שהדור הצעיר משתמש בו ללא הפסקה.

פרטים על הפרויקט

 

מיקום: עיר גדולה בשפלה

סוג מבנה: בית פרטי

גודל: 600 מ"ר על מגרש בשטח של 700 מ"ר

דיירים: בני זוג בפרק ב' עם 6 ילדים

סוג השיפוץ: בנייה

האם יש פריט בפרויקט שמעניין אותך?